Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Sanjala je da postane kozmetičarka, a sada radi kao zavarivač u tvornici u Bosanskoj Krupi

- Pokazala sam što mogu i što znam. Ovo nije bio moj san, ali javila se volja, interes i želja – kaže Arnela
15. ožujka 2022. u 18:06 0 komentara 205 prikaza

Arnela Arnautović sanjala je da postane kozmetičarka, ali danas je operater na robotu za zavarivanje u tvornici u Bosanskoj Krupi. I nije jedina, zajedno na zavarivanju metala i drugim poslovima u pogonima tvrtke Krupa kabine rade 23 žene.

Arnela kaže da se znala našaliti da je ovo možda njena uža specijalnost kojoj se nije nadala. Bilo je predrasuda može li jedna žena raditi u metalnoj industriji.

- Pokazala sam što mogu i što znam. Ovo nije bio moj san, ali javila se volja, interes i želja – kaže Arnela, piše Faktor

Među 370 radnika kabine za razne strojeve prave i 23 žene.

- Svaki dan je različit, različite su i kabine i svaka pozicija ima svoje mjesto gdje se treba zavariti. Nisu strojevi toliko komplicirani. Lakše je nego u trgovinama – priča Amra Balkić, operaterka na CNC strojevima.

Ova tvrtka organizirala je dan otvorenih roze vrata kada se javilo 50 žena.

- To je bio jedan pozitivan program i u narednih 10 dana primili smo 19 žena i koje su i danas kod nas. Koje su zadovoljne, dolaze sa zadovoljstvom raditi, obave svoj posao i zarade plaću, kako bi bile ekonomski neovisne. Mi nismo imali muškog kadra na području Bosanske Krupe i došli smo na ideju da trebamo razbiti predsrasude i zaposliti i žene koje mogu biti odlični radnici u proizvodnji – priča Aida Fojnica, prokurist.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.