Španjolski parlament

Sanchez poručio španjolskom parlamentu da je 'najgore prošlo'

03.06.2020.
u 17:40

Španjolski premijer Pedro Sanchez u srijedu je poručio poslanicima da je „najgore prošlo“ obraćajući se Kongresu, donjem domu parlamenta, u raspravi za koju se očekuje da će rezultirati i šestim i završnim produženjem vanrednog stanja.

- To su bila tri mjeseca koja su izgledala kao da se nikada neće završiti. Danas, s oprezom, možemo reći da je najgore prošlo - izjavio je Sanchez.         

Španjolska je uvela vanredno stanje 15. ožujka kako bi kontrolirala širenje koronavirusa. Dvotjedno produženje prolongiralo bi vanredne ovlasti španske vlade do 21. lipnja.        

- Ponosan sam što predvodim vladu zemlje koja je pokazala disciplinu, solidarnost i odgovornost. Od 11. ožujka, kada je proglašena globalna pandemija, naša vlada nije imala drugog cilja nego da spašava živote - izjavio je Sanchez, prenose španjolske visokotiražne novine El Pais.

Također je branio španjolske stroge restriktivne mjere.

- Nije bilo drugog puta. Mi smo prihvatili neke od najstrožijih mjera u Europi. Bilo je užasno teško, ali je također bilo krajnje učinkovito, i mi se nalazimo na izlazu iz tunela - izjavio je Sanchez.

Španjolske također provodi vladin plan u četiri faze na ublažavanju ograničenja nametnutih uvođenjem izvanrednog stanja, koje je prvi od tri nivoa izvanrednih mjera koje vlada može primjenjivati u izuzetnim situacijama.

Španjolske nije registrovala nijedan smrtni slučaj od COVID-19 u ponedjeljak, drugi uzastopni dan bez izvještaja o preminulim, priopćile su vlasti u utorak

Zaključno s ponedjeljkom, 27.127 ljudi u Španjolskoj podleglo je od COVID-19 od početka epidemije. Ukupan broj zaraženih koronavirusom iznosi 239.932 ljudi.

Sanchez je također poručio poslanicima da će njegova vlada objediniti postojeće preventivne mjere na osnovu novog zakona koji ima za cilj izbjegvanje novih epidemija, porenosi Xinhua

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?