Bihać

Samo u 8 dana 24 požara na otvorenom prostoru

Vodice, 100912. Veliki sumski pozar u podrucju Kovca u zaledju Vodica kod mjesta Gaceleze, gase 5 kanadera i preko 50 vatrogasaca. Zbog miniranog terena vatrogasci ne mogu sici sa ceste.  Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
19.02.2016.
u 08:00

U Unsko-sankoj županiji u samo osam dana registrirana su 24 požara na otvorenom prostoru, tj. trave i niskog raslinja te šumski požari. Uzrok ovako velikom broju požara je paljenje trave i drugog raslinja na poljoprivrednom i drugom zemljištu, ali i velikim površinama poljoprivrednog zemljišta koje se godinama ne obrađuju i zapuštene su, što pogoduje nastanku požara, kažu u Upravi civilne zaštite Unsko-sanke županije. – Takvi požari se obično s poljoprivrednih površina prenose na šumske površine, kaže M. Pečenković, načelnik Odjela za preventivu i planiranje Uprave civilne zaštite Unsko-sanke županije. Širenju požara pogoduju neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, a izazivaju ih nesavjesni građani koji krče i pale travu i korov na svojim posjedima, ostavljajući zapaljene površine bez nadzora. Iz Uprave civilne zaštite Unsko-sanke županije građanima skreću pozornost da, ako pale vatru, osiguraju prisutnost vatrogasne postrojbe i poduzmu druge preventivne mjere. Inače, posljednjih dana je i u ovoj županiji kako i u drugim dijelovima BiH izuzteno toplo vrijeme koje pogoduje i požarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?