Naslovnica Vijesti

Ružica Jukić: Treba zaustaviti postupke na temelju iskaza lažnih svjedoka

12. kolovoza 2017. u 11:00 0 komentara 743 prikaza

‘Treba ih uhititi, a može se neke i vješati javno, što da ne. Što ljudi misle i pišu o Jukić, bolje ovdje ne iznositi, sudačke etike radi’. Jedan je od komentara na facebook grupi koja ‘prati’ rad VSTV-a. Potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Ružica Jukić reagirala je prijavom Tužiteljstvu BiH.


Zašto ste od Tužiteljstva zatražili istragu?

Tužiteljstvu sam uputila prijavu zato što je ta facebook grupa očito uspostavljena kako bi srušila ovu instituciju, Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće. Mani se izravno prijeti, pokušava me se ocrniti. U pozadini svega je moja tužba protiv ministra Mektića zbog klevete.


Znači, ozbiljno ste shvatili ove objave?

Navode se riječi ‘ili ona ili on’, zatim ‘vješanje’, ‘opkoljavanje’. Da ne bih ja tumačila što su autori ovih navoda mislili, uputila sam prijavu našem tužiteljstvu zato što doista smatram da je netko organizirao ovu skupinu. Uz to sam tražila da se ministar Mektić pozove kao građanin i sasluša stoji li on iza te grupe, što će se i poduzeti, s obzirom da se oni obraćaju preko ove grupe u njegovo ime.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.