U institucijama FBiH rade 2014 državnih službenika

Rukovoditelj je svaki deseti državni službenik

09.02.2017.
u 09:00

Ukupno 2014 državnih službenika zaposleno je u 59 federalnih institucija, odnosno tijela uprave, pokazuju podaci koje je nedavno federalnoj Vladi dostavila entitetska Agencija za državnu službu. Od tog broja, 197 je rukovodećih državnih službenika.

Broj zaposlenih

Najviše državnih službenika zaposleno je u Poreznoj upravi - 604 i Federalnoj upravi za inspekcijske poslove - 138. To je i logično imajući u vidu djelatnost kojom se bave ove dvije institucije.

Po broju državnih službenika slijedi Federalni zavod za statistiku, gdje radi 113 državnih službenika. Sve ostale federalne institucije imaju manje od 100 zaposlenih državnih službenika pa tako, primjerice, Federalna uprava policije ima 44, Federalna uprava civilne zaštite 36, Federalni agromediteranski zavod 34, a Financijska policija 28 državnih službenika.

Najmanje državnih službenika, samo po jedan, angažirano je u Uredu Vlade Federacije BiH za europske integracije i u Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije