Tegeltija najavio

RS se za nabavku helikoptera zadužuje devet milijuna KM

helikopter
04.04.2017.
u 21:17

Ministar financija entiteta Republika Srpska Zoran Tegeltija rekao je danas da je Prijedlogom odluke o kapitalnoj investiciji i dugoročnom zaduživanju RS-a za nabavku helikoptera za potrebe Helikopterskog servisa RS-a predviđeno zaduživanje do 9,4 milijuna KM.

Obrazlažući ovaj prijedlog odluke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Tegeltija je naveo da će se sredstva za ovu namjenu osigurati na domaćim financijskim tržištima putem javnog poziva, te da će se pri tome birati najpovoljniji rokovi, grace razdoblje kao i gornja granica kamatne stope, javlja Srna. 

Tegeltija je najavio da će natječaj za nabavku helikoptera biti raspisan u drugoj polovini travnja i trajati oko 40 dana.

On je rekao da će se helikopter, osim za službene poslove, moći koristiti i za specijalizirane letove kao što su složena medicinska evakuacija, gašenje požara i prijevoz vatrogasaca u zone požarišta.

"Bit će korišten i za evakuaciju stanovništva u izvanrednim situacijama i prijevoz tereta prilikom elementarnih nepogoda, prijevoz i iskrcavanje specijalnog policijskog osoblja na teže dostupna područja izvan mreže komunikacija i druge namjene", rekao je Tegeltija.

Predsjednik entitetske skupštine Nedeljko Čubrilović zaključio je današnju sjednicu, koja će biti nastavljena sutra u 10.00 sati raspravom o Prijedlogu odluke o kapitalnoj investiciji i dugoročnom zaduživanju RS-a za nabavku helikoptera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije