Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Rolana piletina sa špinatom i sirom

16. studenoga 2021. u 11:03 0 komentara 82 prikaza

Fantastično rolano pileće meso s punjenjem od špinata i sira.

Sastojci:

– 2 pileća bataka

Marinada:

– 1 žlica senfa

– sol, papar, začini po želji

Smjesa za pohanje:

– 2 jaja

– 2 žlice brašna

– 3 žlice krušnih mrvica

– 1 žlica parmezana

– malo mljevene crvene paprike

Punjenje:

– špinat

– feta sir

Priprema:

Prvo otkoštiti pileće batake. Meso staviti u prozirnu foliju i blago istući čekićem za meso.

Meso premazati senfom i začinima, pa staviti u frižider na sat vremena.

Pripremljeno meso staviti na foliju i napuniti. S jedne strane pilećeg odreska staviti špinat, a po njoj složiti feta sir.

Punjeni odrezak lagano, čvrsto i pažljivo urolati i staviti čačkalice, uviti ih u foliju i ostaviti u frižider do pohanja i prženja.

Pred sami ručak, izvaditi rolanu piletinu iz hladnjaka. Jaja umutiti i malo posoliti.

Rolanu piletinu lagano staviti u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice pomiješane s parmezanom.

Staviti u zagrejano ulje i lagano pržiti da fino porumeni. Pržiti piletinu sa svih strana. Prženu piletinu izvaditi na ubrus da upije višak masnoće i da se prohladi.

Prohlađenu piletinu izrezati na jednake dijelove i poslužiti uz salatu po izboru.

Dobar tek!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.