Oteo ga ISIL

Rođak otetog Slavonca: Meni je teško, a tek njegovima. Ženi, dječici. Plaču cijeli dan

Tomislav Salopek
Foto: VL
1/2
05.08.2015.
u 23:26

Postoji li mogućnost da ga zamijene? Postoji li? Ima li šanse da se to dogodi? – pretekao nas je s pitanjem rođak Tomislava Salopeka

– Postoji li mogućnost da ga zamijene? Postoji li? Ima li šanse da se to dogodi? – pretekao je novinare "Večernjeg lista" s pitanjem rođak Tomislava Salopeka, Slavonca kojeg su u Egiptu oteli pripadnici Islamske države. Plače i jedva dolazi do daha.

– Meni je teško, a tek njegovima. Ženi, dječici. Plaču cijeli dan. U kontaktu su s francuskom tvrtkom u kojoj Tomislav radi. Čujem da naši rade da ga spase. Neka rade, neka. Nek mu pomogne Bog – kaže za "Večernjak". Više od boli nije mogao govoriti.

Podsjetimo, Islamska država objavila je danas snimku 31-godišnjeg Tomislava Salopeka koji je u srpnju otet u Egiptu. U videu moli egipatske vlasti za spas vlastitog života jer ako ne ispune uvjete islamista, ubit će ga u roku od 48 sati.

Tridesetjednogodišnji hrvatski državljanin Tomislav Salopek otet je u glavnom egipatskom gradu Kairu 22. srpnja. Tomislav je u Egiptu kao menadžer radio za francusku tvrtku Company General Geoscience. Otet je na putu na posao. Prema informacijama ministarstva unutarnjih poslova Egipta, bio je u automobilu s vozačem kojeg su otmičari izvukli iz automobila i ostavili na cesti, a mladog su Hrvata oteli i otišli. Drugi dan egipatske sigurnosne snage našle su automobil, osobne dokumente otetog Hrvata i dva mobitela.

Komentara 1

HU
huso1bosnjak
12:59 06.08.2015.

cudan je taj isil a otkuda taj "mladi" naivni hrvat tamo sta je radio on u Egiptu za francuze..da ga nisu izrucili francuzi...ako radis za agenturu mozes biti objekat i subjekat....predikat odredjuje lova---

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije