čišćenje

Riješite se naslaga kamenca i bakterija: Kako temeljito i bez puno muke očistiti glavu tuša

čišćenje
13.05.2021.
u 18:10

Glava tuša ili ruža kako je često nazivamo nešto je što svakodnevno koristimo, no nerijetko je zapostavljamo kad je čišćenje u pitanju. Iako kućanski poslovi nikom nisu dragi, uz nekoliko trikova temeljito ćete očistiti glavu tuša u kojoj nataloženi kamenac može biti i potencijalni izvor zaraze i leglo bakterija, piše Tportal.hr. 

Glave tuša su, ako se redovito ne čiste, pune kamenca, pogotovo u područjima s tvrdom vodom što ih čini plodnim tlom za nakupljanje bakterija. Prema istraživanju Američkog društva za mikrobiologiju iz 2018., na njima se može naći oko 200 vrsta bakterija. I dok je većina tih bakterija po nas bezopasna, postoje i one koje ne pripadaju u tu kategoriju.

Ako je voda prepuna minerala poput kamenca, kalcija i magnezija to stvara talog na tušu zbog čega pritisak vode postaje sve slabiji, a zbog začepljenih rupica iz tuša prska na sve strane. No svi ti problemi mogu se lako izbjeći uz nekoliko trikova koji će mrsko čišćenje učiniti lakšim.

1.Većina tuš glava može se lako odviti, što će vam omogućiti da ih lakše očistite. Za početak odvijte glavu u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije