Ured za reviziju

Revidirane 74 državne institucije, 13 čisto pozitivnih mišljenja

30.07.2018.
u 12:44

Ured za reviziju institucija BiH završio je ciklus financijskih revizija za institucije BiH za 2017. godinu, a revidirane su 74 institucije.

Od revidirane 74 institucije, Ured za reviziju je za njih četiri dao mišljenja s rezervom i skrenuo pažnje pri čemu je jedna institucija dobila mišljenje s rezervom na usklađenost sa zakonima i propisima, dvije institucije na financijske izvještaje te jedna institucija i na usklađenost i na financijske izvještaje, 56 je pozitivnih mišljenja uz skretanje pažnje te 13 čisto pozitivnih mišljenja – priopćeno je iz Ureda.

U jednom slučaju, uslijed ograničenosti obima revizije, Ured se suzdržao od davanja mišljenja.

Ukupno izvršenje proračuna revidiranih institucija za 2017. godinu iznosilo je 915.978.414 KM.

Ured za reviziju je u 2017. godini okončao i pet revizija učinka.

Ured za reviziju vodiče i metodologiju koju primjenjuje zasniva na Okviru standarda Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija te u izvještajima o financijskoj reviziji daje dva odvojena mišljenja – pri čemu se prvo odnosi na točnost, odnosno fer prikaz i istinitost financijskih izvještaja, dok se drugo mišljenje odnosi na usklađenost aktivnosti, financijskih transakcija i informacija institucija sa zakonima i drugim propisima kojima su iste regulirane – priopćeno je iz Ureda za reviziju institucija BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?