Lino višebojac

Renato i Marta najuspješniji natjecatelji

29.04.2018.
u 11:30

Učenici i nastavnici čitlučke OŠ fra Didaka Buntića ugostili su posljednji Lino višebojac četvrte sezone u BiH.

Predstavili školu...

Bio je to prvi Lino višebojac koji je održan u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku, a za tu prigodu i škola i dvorana bile su ukrašene Lino medvjedićima, likovnim i literarnim radovima, a učenici maskama i bijelim balonima. Na početku natjecanja sreću u natjecanju učenicima su poželjeli ravnatelj škole Marin Kapular i općinski načelnik Marin Radišić koji je natjecanje i otvorio. Posebni gosti koji su pratili i bodrili natjecatelje bili su poznati čitlučki športaši: karatašica Irena Prga, rukometaš Marko Ivanković, atletičarka Marija Ivanković te nogometni trener Marko Grgić. Nakon otvaranja učenici OŠ fra Didaka Buntića predstavili su svoju školu bogatim kulturno–umjetničkim programom.

Kad se male ruke slože

Školski puhački orkestar, uz pratnju školskog zbora, izveo je pjesmicu “Kad se male ruke slože”. Uslijedile su tri skladbe, a potom su 24 plesačice studija “Pokret” izvele hip-hop točku, a odmah nakon njih svoj prvi nastup imale su i najmlađe mažoretkinje. Osim što su učenici pokazali svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo, oni od 5. do 9. razreda, uz gromoglasno bodrenje, natjecali su se u osam sportskih disciplina. Najboljim navijačima stručni je žiri proglasio 6. A razred, dok su najbolje transparente napravili učenici 8. A razreda, a najbolje i najzapaženije maske učenici područne škole Dobro Selo. Bolji od sportaša u Čitluku bili su Karlo Vasilj iz 5. A razreda i Lucija Sulić iz 6. B razreda. Pobjednik prvog Lino višebojca OŠ fra Didaka Buntića u konkurenciji dječaka je Renato Blago Martinović iz 8. C sa 150 bodova, a u konkurenciji djevojčica Marta Raič iz 8. A razreda sa 120 osvojenih bodova. Projekt Lino višebojac u Čitluku održan je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ te uz medijsku podršku Sportskih novosti, a u organizaciji Podravke u BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?