Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Recept: Punjena pileća prsa

11. travnja 2021. u 11:51 0 komentara 4941 prikaza

Punjeno bijelo pileće meso koje se brzo priprema.

Sastojci:

– 1 pileća prsa

– senf, krem sir

– domaći sir ili tvrdi kravlji sir

– suho meso ili slaninica

Pohanje:

– 2 jaja

– prezle

– brašno, sol

Priprema:

Bijelo meso idjeći na dva ili tri dijela. Svaki dio rasjeći po sredini.

Spremiti sastojke za punjenje.

Prvo namazati po pola žliččice senfa na jednu stranu mesa, a na drugu pola žličice krem sira.

Zatim staviti komad sira, može i kravlji, pa dodati sjeckano suho meso ili slaninicu.

Meso zatvoriti čačkalicom i malo posoliti. Uvaljati ga prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pržiti u vrelom ulju oko osam minuta sa svake strane.

Prženo meso odlagati na ubrus.

Poslužiti sa sezonskom salatom po izboru.

Dobar tek!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.