Mljac

RECEPT DANA Vruća čokolada na talijanski način koju ćete obožavati!

vruća čokolada
21.01.2024.
u 09:54

Vani je hladno, ovih dana čak pada i snijeg, pa nema ništa ljepše nego (naravno, ako ste u mogućnosti) ušuškati se pod dekicu, gledati najdraži film i piti šalicu ukusne vruće čokolade. Iako ima izvrsnih opcija na tržištu, možete ju i sami napraviti kod kuće, a postupak je zapravo poprilično jednostavan, piše Simply Recipes.

Donosimo vam recept za vruću čokoladu na talijanski način, koja je toliko bogata i gusta da ćete imati osjećaj da pijete šalicu pudinga. 

Sastojci:

1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
2 žlice kukuruznog škroba
2 šalice punomasnog mlijeka, plus još po potrebi
1/4 šalice šećera
85 grama tamne čokolade, nasjeckane

Priprema: Pomiješajte kakao prah i kukuruzni škrob u srednje velikoj zdjeli dok se dobro ne izmiješaju. Dodajte mlijeko i šećer u lonac srednje veličine i zagrijavajte na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok se šećer ne otopi i mlijeko tek počne kuhati na pari, 3 do 4 minute. Maknite lonac s vatre i ulijte malo vrućeg mlijeka u smjesu kakaa i kukuruznog škroba, miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako ulijevajte ostatak mlijeka, malo po malo, neprestano miješajući da smjesa ostane jednolična.

Dodajte nasjeckanu čokoladu u zdjelu, provjerite je li potopljena i ostavite da odstoji dok se ne otopi, oko 1 minutu. Umiješajte ju u smjesu. Zatim vratite smjesu u lonac na srednju vatru, često miješajući, dok smjesa ne dobije mjehuriće, oko 3 minute Nastavite kuhati, neprestano miješajući (osobito oko rubova s ​​mjehurićima), dok se smjesa malo ne zgusne—mjehurići će odjednom izgledati mnogo veći i gušći. Isključite vatru, ali nastavite miješati još jednu minutu jer preostala toplina pomaže da se smjesa nastavi zgušnjavati.

Poslužite: Podijelite vruću čokoladu u 4 male šalice. Poslužite kao što jest ili—ako se čokolada znatno zgusnula—upotrijebite mikrovalnu pećnicu kako biste zagrijali još 1/2 šalice mlijeka dok ne postane mlako, zatim umiješajte onoliko mlijeka koliko želite u svaku šalicu da razrijedite vruću čokoladu do željene konzistencije. Možete uživati ​​u njoj kao hladnom pudingu ili, ako ga želite podgrijati, umutite dovoljno mlijeka da smjesa postane tekuća pa je zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 20 do 30 sekundi, pazeći da ne postane toliko prevruća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije