ispred zgrade Parlamenta FBiH

Razvojačeni branitelji za danas najavili masovniji prosvjedi

klix.ba
18.04.2018.
u 07:08

Razvojačeni branitelji iz više gradova koji su se okupili jučer ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH prekinuli su prosvjede u utorak navečer te najavili za danas masovnije okupljanje sve dok se njihova situacija ne riješi i ne ispune osnovna prava, piše Klix.ba. 

Okupili su se u popodnevnim satima, a njihovi zahtjevi su i dalje isti, a odnose se na formiranje jedinstvenog i javnog registra branitelja, ukidanje financiranja svih braniteljskih udruženja na svim razinama i braniteljski dohodak.

Jučer je došlo do incidenta i fizičkog obračuna specijalne jedinice policije i manje grupe razvojačenih branitelja koji su pokušali ući u zgradu Parlamenta Federacije BiH. 

Branitelji su pokušali ući u zgradu nakon čega je došlo do fizičkog obračuna s policijom te su pokušali izvršiti pritisak kako bi se zakazala posebna tematska sjednica Parlamenta

Ubrzo nakon sukoba, evakuirani su zastupnici iz zgrade Parlamenta FBiH, a branitelji su se tu odlučili zadržati još neko vrijeme te na kraju prekinuli prosvjede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije