Naslovnica Vijesti

RAK izrekao novčane kazne RTRS-u, Alternativnoj tv i Hayatu

17. srpnja 2017. u 16:45 0 komentara 65 prikaza

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla je Radio- televiziji Republike Srpske (RTRS) jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 29.000 KM radi utvrđenog kršenja Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

Agencija je po službenoj dužnosti izvršila monitoring središnjih informativnih emisija RTRS-a: Dnevnik 2, Pečat, Aspekt i Aktuelno emitiranih u razdoblju od 15. listopada do 31. prosinca 2016.godine, te utvrdila kršenje Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

Pored toga, 13. prosinca 2016. godine, Agencija je primila prigovor SDS-a na informativne emisije RTRS-a, “Dnevnik 2”, koji se odnosio na pristrano izvještavanje i iznošenje neistinitih informacija protiv čelnika SDS-a i Saveza za promjene, priopćeno je iz RAK-a.

Inicirana prigovorom Instituta za mjeriteljstvo BiH u vezi s trajanjem televizijskog oglašavanja, RAK je također utvrdio višestruka prekoračenja dozvoljenog limita u trajanju oglašavanja, koje za komercijalne stanice iznosi najviše 12 minuta po satu.

Radi kršenja trajanja televizijskog oglašavanja i teletrgovine Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Alternativnoj televiziji izrečena je novčana kazna u iznosu od 14.000 KM, a TV Hayat izrečena je novčana kazna u iznosu od 8.000 KM, prenosi Fena. 
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.