Unatoč podmetanju

Radončić iz zatvora podupro koaliciju između SDA i SBB-a BiH SBB SDA

02.02.2016.
u 07:00

Vodeće bošnjačke stranke SDA i SBB najavile su kako će njihova koalicija opstati unatoč uhićenju i određivanju pritvora predsjedniku SBB-a BiH Fahrudinu Radončiću, a iz njegove stranke su pozvali partnere iz SDA da ograniče utjecaj obitelji Čampara, smatrajući ih odgovornim za vođenje montiranog procesa protiv utemeljitelja stranke.

Radončić ustrajan

“SBB ističe svoje opredjeljenje da će snažna koalicija SDA i SBB učiniti sve, zajedno s ostalim koalicijskim partnerima, kako bi se ostvarili ciljevi euroatlantskih integracija te da nikakvi kočničari neće zaustaviti Bosnu i Hercegovinu na reformskom putu”, priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva stranke povodom uhićenja predsjednika stranke Fahrudina Radončića. 
“Neovisno čak i o eventualnom procesu, SBB i predsjednik Radončić čvrsto ostaju pri stajalištu da koalicija sa SDA jest nedvojben izbor. Sve druge opcije Federaciju BiH i BiH vode u stanje velike neizvjesnosti, nesigurnosti i slabljenja nužnog ekonomskog i euroatlantskog zamaha, koji je snažno etabliran upravo vrlo efikasnim koaliranjem SDA i SBB-a’’, naveo je SBB dodajući kako je ova koalicija stabilizirala i bošnjački politički čimbenik u vrlo delikatnom i važnom razdoblju za BiH. To je, navodi Predsjedništvo SBB-a, dodatni razlog očuvanja koalicije. 
SBB navodi kako očekuje od SDA da počne raditi na smanjivanju nepotističkih utjecaja u društvu i politici, jer će to društveno zlo prije ili kasnije ugroziti i sam SDA, čiji će se kadrovi također naći na udaru pohlepe, ucjena ili obiteljskih montaža te kako su ‘’duboko uvjereni da scenaristi kaosa neće uspjeti’’. 
‘’Oni su u izbornoj godini po svaku cijenu i iznova htjeli uništiti antikorupcijski ugled našeg predsjednika i osobne reference. Zato im SBB poručuje da im neće uspjeti nakana da montiranim procesom demontiraju moćnu stranku i koaliciju zbog svojih prepoznatljivih obiteljsko-financijskih interesa’’, navedeno je. Stranka je pozvala Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće, Ured disciplinskog tužitelja, te SIPA-u da otkriju i procesuiraju sve koji su omogućili da s aktivnostima Tužiteljstva BiH bude ranije upoznat čak i ‘’vođa najveće zločinačke organizacije u poslijeratnoj BiH, Zijad Turković’’.

‘Ne čamparizaciji’

‘’Umjesto ‘čamparizacije’, SBB se nepokolebljivo zalaže za strukturalni dijalog i europeizaciju bh. pravosuđa’’, navelo je Predsjedništvo SBB-a.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović smatra da koaliciju SDA - SBB treba očuvati po svaku cijenu. Navodi da je BiH na putu europskih integracija u posljednjih pet-šest godina izgubila i previše vremena, da nisu napravljeni potrebni reformski potezi, zbog čega je došlo do zastoja BiH na putu prema euroatlantskim integracijama. 
- Smatram da put koji su trasirale ove dvije stranke treba nastaviti, intenzivirati i osnaživati jer u ovom trenutku on daje i trebao bi dati dobre rezultate. Možemo osjetiti sve očitiju nervozu kod nekih koji priželjkuju njezin raspad, vjerojatno iz nekih svojih političkih ili osobnih interesa. Stoga mislim da ove dvije političke stranke trebaju pokazati svoju zrelost, kaže Osmanović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije