Predsjednik Saveza za bolju budućnost

Radončić: Bošnjačko-hrvatski odnosi odavno nisu bili gori, Mostar je samo “vrh ledenog brijega”

Radončić
Foto: FENA
21.04.2016.
u 15:29

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, nakon dužeg odsustva Radončića iz političkog života.

Kako je potvrdio novinarima Radončić je u razgovoru sa Čovićem shvatio da bošnjačko-hrvatski odnosi odavno nisu bili gori, te je ocijenio da u predstojećem vremenu treba mnogo energije uložiti da bi se odnosi učinili efikasnijim, ali i otpočelo rješavanje strateških problema.

Na pitanje tko će biti kandidat SBB-a za ministra prometa i komunikacija BiH nakon što je Bakir Dautbašić odustao od te kandidature Radončić je potvrdio da će novi kandidat biti Ismir Jusko.

Pojasnio je kako je Dautbašić odustao od kandidature iz moralnih razloga želeći relaksirati unutarkoalicione odnose.

Kako je kazao SBB će osigurati Dautbašiću punu satisfakciju unutar stranačke hijerahije.

Za Jusku, koji trenutno obavlja dužnost ministra unutarnjih poslova u KS-u Radončić je kazao da se on u nekoliko mjeseci na toj poziciji pokazao efikasniom političarom i stručnjakom.

Dodao je da za sada nije planiran susret s predsjednikom stranke SDABiH i predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

No, potvrdio je danas će odvojene sastanke održati delegacije SDA i SBB-a, te delegacija SDA i HDZ-a na kojima će biti razgovora o rješavanju pitanja vezanih za izbore u Mostaru.

- Volio bih da se pitanje Mostara može riješiti, ali imam utisak da je Mostar "vrh ledenog brijega" i da se ovdje počinje dešavati traumatičan proces rješavanja svih teških pitanja iz hrvatsko-bošnjačkih odnosa - zaključio je Radončić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?