Tuzla

Radnici ne odustaju iako su dobili odbijenice

17.08.2015., Sisak - Radnici Metalinga u strajku su tjedan dana i nece ga prekinuti dok im Uprava ne isplati zaostale place, a sutra ce prosvjednom setnjom do sredista grada upozoriti gradske i zupanijske vlasti sa svojim problemom. Photo: Nikola Cutuk/PI
Nikola Čutuk/pixsell
22.09.2015.
u 06:15

Nezadovoljni radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla i jučer su se okupljali pred institucijama izvršne i zakonodavne vlasti TŽ-a. Prema riječima Mehmeda Terzića, predsjednika sindikata radnika TTU-a, imajući u vidu da Vlada TŽ nije riješila pravni status radnika TTU, radnici su prinuđeni ponovno prosvjedovati. Radnici ove tvrtke ne odustaju od zahtjeva: povezivanje radnog staža za sve zaposlenike, materijalno zbrinjavanje radnika, te održavanje izvanredne sjednice Skupštine TŽ na kojoj će se razmatrati stanje u TTU i njegovo prevladavanje. Podcrtao je da radnici neće dopustiti ulazak stečajnog upravnika u krug poduzeća sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi. "Od županijske Vlade smo tražili jednokratnu materijalnu pomoć u vidu paketa, kako bi se ljudi prehranili, a u petak smo dobili odbijenicu i za to", kazao je Terzić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije