Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Radi smanjenja gužvi na granici kamioni će ići bez vaganja

Granična policija BiH i ravnateljstvo MUP-a Republike Hrvatske zaključili su da je važno smanjiti procedure, kao i da teretna vozila idu bez vaganja jer smanjenjem procedura, ujedno će se smanjiti i gužve na MGP Gradiška.
26. ožujka 2020. u 15:56 0 komentara 73 prikaza

Radni sastanak predstavnika Granične policije BiH, načelnika TU Sjeverozapad Suada Kasupovića i zapovjednika za podršku i kontrolu u TU Sjeverozapad Stjepana Skoke s ravnateljstvom MUP-a Republike Hrvatske, kojeg je predstavljao zamjenik glavnog ravnatelja Jozo Šuker održan je danas. 
 
Radni sastanak je održan s ciljem nadilaženja gužvi i donošenja rješenja za MGP Gradiška, prilikom čega transportni putnici imaju višekilometarske zastoje i čekanja.

Granična policija BiH i ravnateljstvo MUP-a Republike Hrvatske zaključili su da je važno smanjiti procedure, kao i da teretna vozila idu bez vaganja jer smanjenjem procedura, ujedno će se smanjiti i gužve na MGP Gradiška, priopćeno je iz Granične policije BiH. 

Ako nove mjere ne pokažu bolje rezultate, donijet će se nove mjere prema dogovoru i uz intenzivnu suradnju i komunikaciju, kako bi se neometano olakšao promet na graničnim prijelazima.

Granična policija BiH i MUP Republike Srpske će u dubini prijelaza pokušati kroz kontrolu usmjeravati da teretna vozila ne idu na MGP Gradiška nego da koriste i druge granične prijelaze.

Uvidom u raspoloživu dokumentaciju, utvrđeno je da je preko 15 posto teretnih vozila koristilo prijelaz na MGP Gradiška, a kojima nije potreba da idu preko istog prijelaza i stvaraju samim time ogromne gužve. 

Granična policija BiH svakodnevno upozorava i ponovno apelira na sve vozače teretnih vozila koji idu u Republiku Hrvatsku, a ne trebaju fitosanitarni pregled, da koriste druge granične prijelaze kako se ne bi stvarale bespotrebno ogromne kilometarske gužve i dugosatna čekanja.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.