Intervju: Dragan Vrankić

Rad institucija se popravlja, brine nas sporost Parlamenta

30.04.2019.
u 12:00

Preliminarna izvješća revizije institucija BiH za prošlu godinu pokazuju kako je situacija za jednu stepenicu bolja u odnosu na stanje iz prethodnih godina, potvrdio je, između ostalog, u intervjuu za Večernji list Dragan Vrankić, glavni revizor u Uredu za reviziju institucija BiH. Ističe kako je cilj svake godine podizati razinu zakonitosti rada, a navodi i kako je zadovoljan onime što se radi. Ipak, nezadovoljstvo je pokazao kada je riječ o sporoj reakciji Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i izvršne vlasti, koje bi u jednoj sinergiji trebale raditi na donošenju sustavnih mjera. A o toj sporosti govori i podatak kako na dnevni red Parlamenta još uvijek nisu došla izvješća revizije institucija BiH za 2017. godinu.

U konačnici, Vrankić smatra kako bi Parlamentarna skupština BiH i Vijeće ministara trebali zajedno raditi na donošenju sustavnih mjera, a koje bi išle u smjeru otklanjanja svih onih nedostataka na koje Ured za reviziju institucija BiH ukazuje u svojim izvješćima.

U kojoj je trenutačno fazi proces revizije institucija BiH te jeste li zadovoljni onime što ste do sada doznali, a tiče se poslovanja institucija?

- Što se tiče Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine na čijem sam čelu, moram reći da smo u fazi revizije za 2018. godinu i da je taj proces u punom tijeku, tako da za tu godinu još uvijek nemamo završna izvješća. Međutim, iz preliminarnih izvješća možemo kazati kako je situacija ipak za jednu stepenicu bolja nego ona iz prethodne godine, a to i jest naš cilj. Dakle, da svaki put i svake godine, zajedno s institucijama podignemo razinu zakonitosti za jednu stepenicu više i to dinamika kojom trebamo biti zadovoljni...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH....

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije