Cvitanović i kardinal

Puljić: Narod je važniji od političkih stranaka

cvitanovic kardinal
21.01.2016.
u 14:38

Narod je važniji od političkih stranaka, kazao je uzoriti kardinal Vinko Puljić tijekom današnjeg susreta s vršiteljem dužnosti predsjednika HDZ-a 1990 Ilijom Cvitanovićem, izražavajući potporu stavovima HDZ-a 1990 o nužnosti hrvatskog zajedništva na prostorima gdje je ugrožen hrvatski nacionalni interes, priopćeno je iz te stranke.

Inače, Cvitanović se sastao s kardinalom Vinkom Puljićem u Sarajevu, a tema sastanka bila je ukupna politička i društvena situacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

- Kao hrvatska stranka, duboko utkanih demokršćanskih vrijednosti, imamo odgovornost čuti glas naše crkve, kako bi svi zajedno pronašli rješenja za hrvatski narod u BiH, koji se nalazi u teškoj političkoj, društvenoj i demografskoj poziciji, kazao je Ilija Cvitanović, ističući kako će HDZ 1990 uskoro ponuditi prijedlog preustroja Bosne i Hercegovini, na tragu prijedloga Biskupske konferencije o četiri regije.

- Bosni i Hercegovini je potreban novi preustroj, kojim će biti zajamčena ravnopravnost hrvatskog, kao i drugih naroda i manjina koji žive u BiH, kazao je Cvitanović.

Kardinal Puljić je izrazio potporu stavovima HDZ-a 1990, ističući nužnost hrvatskog zajedništva na prostorima gdje je hrvatski nacionalni interes ugrožen, akcentirajući središnju Bosnu i Republiku Srpsku, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije