konjic

Prvu svetu pričest primilo četvero djece, tri djevojčice i jedan dječak

31.05.2016.
u 08:00

U crkvi i istoimenoj župi sv. Ivana Krstitelja Konjic održana je duhovna svečanost i istodobno važan događaj za tamošnje Hrvate. Upriličena je prva sveta pričest. Misno slavlje predvodio je konjički župnik fra Vlatko Soldo u koncelebraciji s gvardijanom fra Stipanom Klarićem. Prvopričesnici su zajedno sa svećenicima u procesiji kroz crkvu došli na oltar, što je bio prekrasan prizor koji je toplinom ispunjavao srca nazočnih vjernika, a napose obitelji i rodbine malih slavljenika. Svečano obučeni u bijelo, bili su u središtu zbivanja i izravno, čitanjima i prinošenjem darova, sudjelovali u svečanoj svetoj misi. Sakramente prve svete ispovijedi i prve svete pričesti primilo je četvero prvopričesnika, tri djevojčice i jedan dječak: Matea Azinović, Monika Pekić, Antonija Barić i Albert Zovko.

- Sve četvero idemo u 4. razred OŠ u Konjicu. Vjeronauk nas je učila i pripremala za ovu svečanost časna sestra Majda, a župnik je obavljao generalne probe i provjere. Dobro smo naučili vjeronauk i dobro smo se spremili za ovaj važan događaj u našem životu, kaže nasmijana Matea Azinović. Župnik fra Vlatko Soldo je poručio mladima da izgrađuju i učvršćuju svoju vjeru, a njihovim roditeljima da im u tome budu potpora. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?