INTERVJU

Prvi smo stali u obranu BiH, neistina je da smo u svojoj zemlji bili agresori

06.06.2017.
u 08:00

Malo je bilo postrojbi kakva je bila Postrojba za posebna namjene (PPN) “Ludvig Pavlović”, prva profesionalna jedinica u okrilju Hrvatskoga vijeća obrane. A posebna je bila po svemu što su prošli, ali najprije po ljudima koji su je činili, vrhunskim domoljubima o čijem se herojstvu također jako malo zna, i to ponajprije zbog njih samih kojima je jedino bilo bitno ispuniti povjerenu zadaću. Danas postoji udruga kojoj je na čelu Davor Đugum koja skrbi o ratnome putu, a napose o obiteljima poginulih i ranjenima.


Kako ćete obilježiti godišnjicu?


- Naša obljetnica je, prije svega, dan na koji se zajedno s članovima obitelji prisjećamo svojih poginulih prijatelja i suboraca te odajemo poštovanje njihovoj žrtvi. Također, to je prigoda za preživjele pripadnike postrojbe da se sretnu s dragim prijateljima i suborcima. Postrojba svake godine mijenja grad obilježavanja godišnjice, a ovaj put je u Ljubuškom...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?