Statistika

Prosječna neto plaća u BiH u ožujku iznosila 843 marke

placa
17.05.2016.
u 09:00

Prosječna mjesečna neto plaća u BiH u ožujku iznosila je 843 KM i viša je za 1,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, ali se nije mijenjala u odnosu na prosinac 2015. godine, podaci su Agencije za statistiku BiH. Najnižu prosječnu neto plaću od 509 KM imali su zaposleni u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i posluživanja hrane, dok je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, kao i građevinarstvu, plaća iznosila 529 KM.

Plaća u trgovini na veliko i malo te popravku motornih vozila i motocikala iznosila je 593 KM. U proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i u oblasti klimatizacije prosječna neto plaća u ožujku iznosila je 1369 KM, u financijskim i djelatnostima osiguranja 1353 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija bila 1255 KM. Prosječna bruto plaća u BiH u ožujku iznosila je 1308 KM i nominalno je niža za 0,1 posto u odnosu na prosinac prošle godine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije