Sjednica OV-a Grude

Proračun usvojen jednoglasno, Grizelj zadovoljan novim Vijećem

17.12.2016.
u 09:00

Političko ozračje u Grudama je proteklih godina i više nego dobro. Projekti idu onoliko koliko je u danom trenutku moguće, a vlast i oporba odlično surađuju na pitanjima koja su važna za funkcioniranje ove općine.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća odluke su usvojene jednoglasno, a najvažnija je ona vezana uz prijedlog proračuna za 2017. godinu od 6,478.500 KM, kao i prijedlog odluke o izvršenju proračuna općine Grude za iduću godinu. Prvi čovjek Gruda Ljubo Grizelj istaknuo je da su svi segmenti i ove godine obuhvaćeni proračunom, kako gospodarski, tako socijalni i razvojni. Grizelj je za Večernji list istaknuo da je zadovoljan sjednicom. - Prije svega, zadovoljan sam što je suradnja s novim sazivom Općinskog vijeća krenula najboljom mogućom dinamikom i da su sve točke usvojene jednoglasno. Moja je dužnost predložiti općinski proračun, i po Statutu i po važećim općinskim dokumentima, i sretan sam što je jedno Općinsko vijeće koje ima i vlast i oporbu jednoglasno usvojilo jedan takav prijedlog. To mi predstavlja i obvezu, ali je i svakako jedno veliko zadovoljstvo, ustvrdio je Grizelj. Također, važan je i prijedlog zaključka o davanju ovlasti općinskom načelniku za vođenje postupka između Općine Grude i Vlade Zapadnohercegovačke županije kad je u pitanju nefunkcionalna imovina. - Općinskom načelniku dane su ovlasti da se u funkciju aktiviranja stavi nefunkcionalna imovina koja se nalazi u samom središtu Gruda, istaknuo je Grizelj kojeg je i prošlo Općinsko vijeće podržavalo glede ovakvih stvari s obzirom na to da je središte itekako trebalo novo ruho, a rezultati su, iako nije sve završeno, već sada jasno vidljivi i Grude pomalo dobivaju obrise kakve jedno središte i zaslužuje. Na sjednici je bilo 14 važnih točaka koje su uglavnom vezane uz funkcioniranje općine Grude u budućnosti, tako da prijepora oko tih točaka uglavnom nije bilo. Vijećnici na čelu s Draženkom Vranješom stavljaju točku na “i” što se ove godine tiče, a s radnim sjednicama krenut će ubrzo u 2017. jer projekti nemaju vremena čekati, a neki od njih već su u poodmakloj fazi radova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?