obrazovanje u sž

Propali eksperiment: Proljetni raspust u školama bit će ukinut

22.06.2019.
u 11:10

Proljetni raspust u travnju, koji je prije dvije godine uveo tadašnji ministar obrazovanja Sarajevske županije Elvir Kazazović, najvjerojatnije će biti ukinut, što znači da je i službeno propao taj eksperiment. Potvrdila je to za Dnevni avaz ministrica za obrazovanje, znanost i mlade Zineta Bogunić, istaknuvši kako prije toga moraju izmijeniti Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju te da im je namjera to uraditi na idućoj sjednici Skupštine Sarajevske županije.

- Kalendar za iduću školsku godinu mora biti donesen do 30. lipnja. Nastojat ćemo to promijeniti i iduće godine nastava bi se završavala 9. lipnja, a ne bi trajala do ovog razdoblja. Djeci je sada pretoplo, teško im je, dekoncentrirana su i jednostavno se oduljila školska godina. Mi smo već pripremili za sjednicu Vlade Sarajevske županije izmjenu ovog Zakona – rekla je ministrica Bogunić.

Predsjednica Skupštine Vijeća roditelja Sarajevske županije Dijana Parla kazala je kako Vijeće roditelja nema stav, niti ih je tko što i pitao o ukidanju nečeg što je uvedeno zakonom.

- Kada je donošen Zakon, uloženo je 108 amandmana i nijedan od njih nije se odnosio na taj članak Zakona niti je sugerirao ukidanje raspusta. Pretpostavljam da će s izmjenama Zakona Vijeće dobiti mogućnost da kaže svoj stav. Mi za sada ne znamo na koji način je taj raspust utjecao na djecu i jesu li argumenti koji se iznose na ovaj način zapravo argumenti koji su proizašli iz adekvatne analize – kazala je, između ostalog, Parla.

Možda Ministarstvo ima određenu analizu i možda će ona do nas doći u predstojećem razdoblju, ali, evo, kraj je godine, a mi još nismo dobili nikakav dopis - rekla je Parla. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije