Tomislav Martinović za Večernji list:

Promjenom Zakona o turizmu općinama u Hercegovini vratit ćemo milijune maraka

26.04.2017.
u 09:00

Na klupama zastupnika i izaslanika u federalnom Parlamentu i Domu naroda uskoro bi se trebao naći Zakon o turizmu i turističkoj djelatnosti u formi prijedloga. Ovaj akt je zadnji put mijenjan 2003. godine, i to nagore. Zbog tih promjena zakona, općine u Hercegovini ostale su bez desetaka milijuna maraka u posljednjih četrnaest godina, a zbog takvog razvoja stanja brojne manifestacije koje su bogatile turističku ponudu su ukinute, a lokalne zajednice ostale su bez novca za nove projekte.

Vraćanje novca

- Novim zakonom općinama se vraćaju lokalne turističke zajednice. Veći dio boravišne pristojbe ostat će u općinama i tim novcem će se graditi mnogo bolja turistička ponuda nego što je sada slučaj. Neum, Međugorje, Mostar, ali i druge općine, konačno će dobiti ono što im pripada, rekao je za Večernji list predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH Tomislav Martinović...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?