Komušina

Program proslava Velike Gospe u Komušini i na Kondžilu

30.07.2019.
u 17:41

Program proslave Velike Gospe u Komušini i na Kondžilu, Gospinom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije, započinje 10. kolovoza kada se slavi Dan posvete crkve i Dan povratka u Komušinu. Sveta misa slavit će se u 11 sati, a u 19 sati bit će upriličen križni put na Kondžilo.

Narednog dana, u nedjelju 11. kolovoza, obilježit će se Dan poginulih branitelja kada će biti i blagoslov, te svečano otvaranje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Svetu misu za poginule i umrle branitelje u crkvi Uznesenja BDM u 11 sati predvodit će uzoriti kardinal Vinko Puljić. Nakon mise, u 12:30 kardinal će blagosloviti Spomen park te će uslijediti paljenje svijeća i polaganje vijenaca. U 13 sati održat će se svečana akademija u znak sjećanja na poginule i stradale branitelje HVO-a, te od 14 sati domjenak i druženje okupljenih ispred župne crkve. Tijekom svete mise u 11 sati, ujedno će se slaviti i prvi dan trodnevne priprave za patron, blagdan Velike Gospe, prenosi Nedjelja.ba. 

Dana 12. kolovoza, na drugi dan trodnevnice, sveta misa slavit će se u 18 sati. Na treći dan trodnevnice, 13. kolovoza euharistijsko slavlje bit će slavljenu u 11 sati i predvodit će ga mons. dr Pero Sudar. Biskup Sudar će tijekom mise krizmanicima udijeliti i sakrament krizme.

Misu uočnicu 14. kolovoza u 18 sati predvodit će kardinal Vinko Puljić. Već od 15 sati čudotvorna slika Gospe Komušanske bit će izložena u kapelici ispred crkve, te će hodočasnici imati prigodu pred njom izreći svoje molitve, kao i mogućnost za ispovijed.

Na sam blagdan patrona, 15. kolovoza, svečana sveta misa slavit će se na Kondžilu u 11 sati a predvodit će je pomoćni biskup vrhbosanski dr. Pero Sudar. Slika Gospe Komušanske će se u procesiji iznijeti na Kondžilo, a sami obredi počet će u 9 sati u župnoj crkvi uvodnim molitvama i formiranjem kolone, te iznošenjem slike. Hodočasnicima će već od 7:30 za sakrament ispovijedi biti na raspolaganju brojni svećenici, prenosi postaja.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?