Mostar

Prof. dr. Vasilj: Sporazumi poput ovoga doprinose kvaliteti studija i studiranja na našem fakultetu

29.04.2016.
u 09:00

Jučer je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru potpisan sporazum o međusobnoj suradnji između FPMOZ-a i Doma zdravlja Ljubuški. Sporazum je ispred Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti potpisao dekan prof. dr. sc. Mario Vasilj, dok je Dom zdravlja Ljubuški predstavljao ravnatelj te ustanove, dr. Srećko Matić, piše Večernji list BiH.

Kvaliteta studija

Dekan FPMOZ-a prof. dr. sc. Mario Vasilj naglasio je da je sporazum prvenstveno potpisan zbog studenata studija edukacijske rehabilitacije.

- Koristim ovu prigodu kako bi se zahvalio Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, njihovoj dekanici, zatim profesorima koji su naši vanjski suradnici i bez čije pomoći ovaj fakultet i ovaj smjer i studij ne bi bilo moguće organizirati na Sveučilištu u Mostaru, a samim tim ni na FPMOZ-u. Želim istaknuti da se sporazumi poput ovoga potpisuju radi kvalitete studija i studiranja na našem fakultetu. Neupitna su znanja koja stječu studenti na našem fakultetu, ali ako nema primjene u praksi, onda ta znanja postaju upitna kao i to jesmo li na pravom putu. Iz tog razloga studenti će imati mogućnost od danas izvoditi praksu i u ustanovi Dom zdravlja Ljubuški i stoga upućujem posebnu zahvalu ravnatelju dr. Srećku Matiću, rekao je dekan Vasilj.

Edukacija kadra

Ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Srećko Matić istaknuo je: - Zadovoljstvo mi je i čast što je Dom zdravlja Ljubuški dio ovoga projekta. Nadam se da će ubuduće biti još više ovakvih projekata, sve u cilju edukacije našeg kadra i poboljšanja usluge našim korisnicima. Na kraju mogu kazati kako će Dom zdravlja Ljubuški ubuduće pružati svu moguću logistiku za ovakve projekte, istaknuo je dr. Matić. Kažimo još i to kako će se stručna praksa izvoditi u Domu zdravlja i u specijaliziranim centrima koji su pri toj ustanovi. Studenti će kroz stručnu praksu raditi s djecom s poteškoćama u razvoju u različitim dobnim skupinama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije