Orašje

Priznanje 106. brigadi HVO-a

25.10.2016.
u 07:00

U sklopu obilježavanja Dana općine Orašje, u spomen na poginule branitelje izaslanstva udruga iz Domovinskog rata, općinska i županijska, predstavnici vojske i stranačka izaslanstva, kao i gosti, položili su vijence uz središnja spomen-obilježja u Orašju. Održana je potom svečana sjednica OV-a kojoj su bili, uz ostale, nazočni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ministar u Vladi FBiH Josip Martić, ministar u Vladi RS Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, zastupnici u Parlamentu FBiH Blaž Župarić i Đuro Delić, glavni konzul RH u BiH Tuzla Ivan Bandić te županijski i općinski dužnosnici, predstavnici javnih institucija, vojske i crkve. Zbog zasluga u očuvanju teritorijalnog integriteta i obrane stanovnika općine Orašje u Domovinskome ratu, 106. brigada HVO-a dobila je javno priznanje koje je Općina Orašje po prvi put dodijelila. Javna priznanja primile su i zaslužne osobe - Galib Šljivo, glumac Ivo Gregurević i Mediha Isić.

Doprinos demokratizaciji

Svečanu akademiju u povodu Dana općine otvorio je predsjednik OV Orašje Mehmed Memišević. Predstavio je rad Vijeća koje je u proteklom 4-godišnjem razdoblju održalo 41 sjednicu, donijelo 170 odluka, 99 rješenja, 103 zaključka i 372 akta. - Ponosni smo na naš rad kojim smo doprinijeli demokratizaciji, kaže Memišević. Iza dosadašnjeg načelnika općine Orašje Đure Topića je 12 godina uspješnog rada vođenja općine kroz koje je odolijevao izazovima i zadaćama i kada je bilo najteže svojim osobnim zalaganjem dao veliki doprinos, rečeno je tijekom sjednice.

- Bila mi je čast i ponos voditi ovu općinu koju smo unaprijedili u svim segmentima života. Sukladno strategiji razvoja, dajemo naglasak na poslovnu zonu jer želimo stvarati takve uvjete u kojima građani ostaju u svojoj općini, a ne odlaze, kazao je načelnik i predstavio najznačajnije projekte.

- Urađeno je mnogo u oblasti vodovoda i kanalizacije, cestovne infrastrukture, uređenju javne rasvjete, groblja, novom katastru, novoj sportskoj dvorani, ali ima još prostora, kazao je.

Prijateljski gradovi

Prigodne riječi su uputili gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac ističući da će prijateljstvo dvaju gradova koje traje već sedam godini biti nastavljeno. Klaić je uputio prigodne riječi podsjećanja na herojstva branitelja zahvaljujući kojima imamo današnju slobodu.

- Vlada je uvijek bila otvorena za suradnju, kazao je Klaić te je izrazio uvjerenje da će suradnja biti nastavljena i u mandatu načelnika Vincetića. Čestitke za Dan općine uputio je i ministar Davor Čordaš kao i čestitke vezano i uz pobjedu HDZ-a BiH u toj posavskoj općini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?