završna faza

Privodi se kraju kupnja Hotela 'Ere' za smještaj tijela županijske uprave

19.11.2017.
u 13:30

Prodaja zgrade Hotela "Ero", čiji bi novi vlasnik trebala postati Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), u završnoj je fazi.

Po riječima glasnogovornika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Pere Pavlovića, osigurane su sve suglasnosti Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, u čijem je vlasništvu hotel, a Vlada HNŽ-a obavila je sve potrebne rasprave.

- Notari koji su angažirani u cijelom projektu pripremit će, na osnovu do sada obavljenih rasprava i do sada urađenog posla, nacrt kupoprodajnog ugovora i nema niti jednog razloga da taj ugovor vrlo skoro ne bude na izjašnjavanju pred Vladom kako bi se cijeli taj postupak okončao - kazao je Pavlović za Fenu.

Povjerenstvo Vlade HNŽ-a dogovorilo je s Federalnim zavodom za mirovinsko i invalidsko osiguranje cijenu od 1100 maraka po četvornom metru, tako da će ukupna cijena biti oko 10,5 milijuna maraka.

Definirano je da se taj iznos platiti u četiri obroka. Prvi obrok bit će plaćen po preuzimanju objekta, a ostali u roku od godinu dana.

Glasnogovornik Pavlović podsjeća kako su brojni razlozi za smještanje županijskih tijela uprave na jednu lokaciju, a dva osnovna su ušteda te povećanje učinkovitosti njihova rada.

- Temeljni razlog zašto se ide u ovaj posao su veliki, višemilijunski iznosi koji se sada izdvajaju za smještaj tijela županijske uprave. Drugi razlog je što su institucije sada razbacane po cijelom Mostar i to predstavlja poteškoću za ljude koji traže određene usluge. Kada sve institucije budu smještene pod jednim krovom, građanin koji treba neku uslugu moći će taj posao obaviti puno brže i jednostavnije - kazao je Pavlović.

Po okončanju kupnje Hotela "Ero" bit će potrebno prilagoditi hotelski prostor za smještaj ministarstava i drugih institucija, a po Pavlovićevim riječima za sada je još rano govoriti koliko će novca za adaptaciju biti potrebno.

- Nakon preuzimanja objekta pristupit će se izradi idejnog projekta adaptacije kojim će se definirati kako bi sve to trebalo izgledati i koliko će sve to koštati. Svakako je u ovom trenutku prerano licitirati s cijenom cijelog posla - kazao je Pavlović.

Što se tiče vremenskog okvira u kojem bi cjelokupni posao kupnje, adaptacije i preseljenja treba biti okončan, glasnogovornik Vlade HNŽ-a kaže kako nikakvi rokovi još nisu postavljeni.

- Osim što je uvijek na sjednicama Vlade kazano kako je bitno ovaj posao okončati što prije, nikakav drugi vremenski okvir nije postavljen. Svakako treba imati na umu da je ova priča dio mjera koje je Vlada poduzela s ciljem stabiliziranja javnih financija i stvaranjem značajnih ušteda, stoga vjerujemo da će cijeli postupak biti okončan vrlo skoro - dodao je Pavlović.

Podsjetio je kako je aktualna Vlada, na čelu s predsjednikom Nevenkom Hercegom, na samom početku svoga rada kao jedan od prioritetnih ciljeva u svom mandatu najavili rješavanje problema smještaja županijskih tijela uprave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije