jednokratna pomoć

Pripreme za pomoć kućanstvima u Federaciji

novac
Ilustracija
12.07.2023.
u 08:15

Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalne politike, objašnjava kako je pomoć jednokratna te iznosi 300 KM i 600 KM, ovisno o kategoriji

Pomoć Europske unije kućanstvima najviše pogođenim inflacijom u FBiH po kućanstvu će iznositi 300 KM i 600 KM, a dobit će je najugroženiji. Krajnji rok za isplatu je travanj sljedeće godine, piše Faktor.

- Usvojili smo program utroška sredstva koji je usuglašen sa zahtjevima Izaslanstva EU-a i trenutačno radimo na pripremi tehničke infrastrukture u suradnji s UNDP-jem kako bismo s jedne strane oslobodili građane prijava i dostave dokumentacije te korištenjem podataka koje imamo u svojim institucijama i njihovim filtriranjem, u skladu s programom utroška sredstava, ubrzali proces - navodi Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalne politike.

Objašnjava kako je pomoć jednokratna te iznosi 300 KM i 600 KM, ovisno o kategoriji, a shodno programu utroška sredstava koji je objavljen na stranici Ministarstva. - Bit će podijeljena čim se završi proces selekcije podataka. Koliko će trajati, u ovom trenutku ne znamo jer se trenutačno radi na nadogradnji softvera preko kojeg će se vršiti podjela. Krajnji rok koji je definiran sporazumom s EU-om je travanj 2024. Ministarstvo je sve poduzelo da se sredstva doznače na račune krajnjih korisnika ranije, a koliko ćemo u tome uspjeti, doznat ćemo kad se pomoć realizira. Dakle, naša službena informacija je da će pomoć biti podijeljena tijekom sezone grijanja 2023./2024 - navodi Delić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije