Sifet Podžić

Pripadnici OSBiH koji su glasovali na referendumu u uniformi trebali bi odgovarati

Sifet Podžić
29.09.2016.
u 16:08

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić kazao je danas u Sarajevu da bi svi pripadnici Oružanih snaga BiH koji su glasovali na referendumu u Republici Srpskoj o danu tog entiteta u uniformi trebali odgovarati za to.

Podsjetio je da je Zakon o obrani u članu 11. predvidio što pripadnici Oružanih snaga mogu raditi, a Kodeks ponašanja Oružanih snaga precizira kad, kako i za što pripadnik Oružanih snaga može glasovati u uniformi, javlja Fena. 

Međutim, dodao je da ovo pitanje neće biti razmatrano na sjednici Zajedničkog povjerenstva ukoliko Zajednički štab Oružanih snaga i Ministarstvo obrane BiH ne poduzme mjere. No, ukoliko je prekršen Zakon o službi u Oružanim snagama i Zakon o Ministarstvu obrane te kodeksi "onda oni koji su ih prekršili trebaju odgovarati".

- Član 11. kaže da se pripadnici Oružanih snaga ne mogu koristiti u političke svrhe. Ovo su političke svrhe. Kodeksom ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH točno je propisano da se ne može glasovati u uniformi. Mislim da će sustav komandiranja ispitati je li netko kršio zakon i kodeks - rekao je Podžić.

Ne želeći komentirati kako netko tumači odluke Ustavnog suda BiH, istaknuo je da se ovdje isključivo govori o pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su na glasovanje izašli u uniformi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije