uvoz u BiH

Pri carinjenju u BiH odstupanja u vrijednosti vozila veća su i od 50%

07.12.2016.
u 09:00

U Regionalnom centru (RC) Banja Luka Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine ocarini se čak 58 posto svih motornih vozila prijavljenih za uvoz u BiH, što je osam puta više nego u Regionalnom centru Tuzla, četiri puta više nego u Regionalnom centru Sarajevo i tri puta više nego u Regionalnom centru Mostar, navodi se u dokumentima koji su u posjedu i koje je objavio RTV BN.

Ovo je, naime, utvrđeno analizom obujma uvoza i carinjenja motornih vozila po regionalnim centrima i carinskim ispostavama UNO BiH za prvih 10 mjeseci ove godine. Analizu je, prema tvrdnjama RTV BN, izvršila skupina za tarifu i vrijednost Regionalnog centra Tuzla, a na osnovi dostavljenih tjednih izvješća svih regionalnih centara u BiH.

Utvrđivanje vrijednosti

Ta analiza pokazala je kako u carinjenju motornih vozila uvjerljivo prednjači Carinska ispostava Gradiška s čak 30 posto od ukupnog carinjenja motornih vozila u BiH...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?