Sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 200 g maslaca ili masti
- 2 žlice šećera (30 g)
- 1 vanilin šećer
- 1 prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
- Umutite maslac sobne temperature, šećer, vanilin šećer, jaje i sol.
- Dodajte jogurt i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Umijesite glatko tijesto.
- Zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na pola sata.
2.
- Tijesto podijelite na četiri dijela. Svaki razvaljajte u krug promjera 30 cm i podijelite na 16 trokuta. Na početak trokuta stavite 1 žličicu džema, zarolajte i slažite na lim obložen papirom za pečenje.
- Kiflice pecite 18-20 minuta na 180°C. Pazite da ostanu svijetle.
- Ohladite i pospite šećerom u prahu.