SUMNJIVA SMRT

Preokret? 'David je ubijen, policija je izdala nalog protiv nepoznate osobe'

Ivica Galović/Pixsell
03.07.2018.
u 16:11

Lukač je nakon pronalska tijela rekao kako je u tijelu Davida Dragičevića potvrđena prisutnost droge LSD te je konstatirao da je nastradali mladić bio narkoman, demantiravši optužbe oca Davora Dragičevića

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač potvrdio je da policija još uvijek nije dobila obavijest iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka u vezi sa "slučajem Dragičević”, javlja vijesti.ba. 

Ako su dali nalog, javno će se javiti i proslijediti RS MUP-u kako bismo mogli djelovati na njemu", rekao je Lukač novinarima u Banja Luci.  Lukač je nakon pronalaska tijela rekao kako je u tijelu Davida Dragičevića potvrđena prisutnost droge LSD te je konstatirao da je nastradali mladić bio narkoman, demantiravši optužbe oca Davora Dragičevića.

Iako informacija nije potvrđena, narodni parlamentarac Dragan Čavić rekao je u ponedjeljak  u parlamentarnoj raspravi kako je Tužilaštvo Okružnog područja u Banja Luci 29. lipnja izdalo nalog za provođenje istrage protiv nepoznate osobe za ubojstvo Davida Dragičevića.  Time se zapravo potvrđuju sumnje koje prate slučaj od samog početka.

Rasprava o ovom događaju krenula je kada je u  koritu Vrbasa u Banjoj Luci 24. ožujka pronađeno je tijelo mladića Davida Dragičevića, čiji su nestanak članovi obitelji prijavili 18. ožujka. Policija je nakon dva dana objavila kako je riječ o utapljanju odnosno o ''slučajnoj smrti'', a prema policijskoj rekonstrukciji Dragičević se te noći navodno potukao u jednom kafiću te potom provalio u jednu kuću, ukrao računalo i novac te potom pod nerazjašnjenim okolnostima završio mrtav u rijeci. Načelnik odjela za teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić ustvrdio je kako u Dragičevićevoj smrti nema elemenata kaznenog djela te da je riječ o nesretnom slučaju. 

Toksikološka analiza kose Davida Dragičevića, napravljena u Beču, pokazala je da je on u proteklih šest mjeseci nekad konzumirao marihuanu, no nisu nađeni tragovi težih droga za koje se iz policijskih krugova imputiralo da ih je konzumirao. Obitelj Davida Dragičevića odmah je posumnjala u policijske navode, a naknadno se ispostavilo kako je na mladićevom tijelu zapravo pronađen niz teških fizičkih ozljeda, što je potvrdio i patolog Željko Karan koji je obavio obdukciju tijela. Prema njegovim riječima riječ je o ozljedama nastalima ''tupom mehaničkom silom'' koje mogu biti rezultat sukoba s jednom ili više osoba.

Ovaj događaj je potaknuo brojne prosvjede diljem BiH, a najnoviji je najavljen 7. srpnja u Banja Luci.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije