Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Premijer Al-Sabah naglasio potrebu tješnje suradnje vlada Kuvajta i BiH

12. ožujka 2017. u 18:15 0 komentara 55 prikaza
fssgsf

Predsjedatelj i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i Mladen Bosić te predsjedatelj Komisije za financije i proračun tog doma Predrag Kožul, boravili su u jednodnevnoj službenoj posjeti Kuvajtu.

Sastali su se s emirom Kuvajta Sabahom Al-Ahmadom Al-Jaberom Al-Jaberom, premijerom Kuvajta Jaberom Al-Mubarakom Al-Hamadom Al-Sabahom i predsjedateljem Narodne skupštine Kuvajta Marzouqem Alijem Al-Ghanimjem, kada je ocijenjeno da dvije zemlje imaju prijateljske odnose i dobru suradnju kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu.

Emir Kuvajta dao je snažnu potporu nastavku svih oblika suradnje, izražavajući spremnost da podrži nove investicije i ulaganja u svim područjima BiH, a bh. delegacija zahvalila je na pomoći koju je Kuvajt pružio BiH.

Na sastanku s premijerom govorilo se o konkretnim oblicima suradnje, posebno u oblasti ekonomije, privrede, infrastrukture, drvne industrije, metalne industrije, namjenske industrije i turizma te je ukazano na potrebu za tješnjom suradnjom Vlade Kuvajta i Vijeća ministara BiH, kao i s drugim nivoima vlasti u BiH.

U Narodnoj skupštini Kuvajta posebno se govorilo o oblicima međuparlamentarne suradnje, kao i o utjecaju parlamenata na uspostavljanje boljih međudržavnih odnosa, priopćio je danas Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.