sarajevo

Predsjedatelj Zvizdić s ministrom vanjskih poslova Republike Malte

Zvizdić
24.02.2017.
u 12:51

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Republike Malte Georgom W. Vellom o aktualnoj političkoj i ekonomskoj suradnji dvije zemlje.

Suglasili su se da Bosna i Hercegovina i Republika Malta imaju dobre i prijateljske bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i s velikim mogućnostima za unapređenje suradnje.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da je ova posjeta izuzetno važna jer se dešava u vrijeme kada Republika Malta predsjedava Vijećem Europske unije. Podsjetio je da je prethodna godina za Bosnu i Hercegovinu bila izuzetno uspješna za proces europskih integracija, ekonomskog razvoja i jačanja regionalne suradnje.

Ministar Vella je rekao da su vrata Europske unije otvorena za Bosnu i Hercegovinu i da će Republika Malta pružati podršku napretku Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja europskim integracijama, posebno u ovom razdoblju kada predsjedavaju Vijećem Europske unije.

Predsjedatelj Zvizdić i ministar Vella su se suglasili da Republika Malta i BiH moraju jačati ekonomske i vanjsko-trgovinske odnose i unapređivati mogućnosti investiranja iz Malte u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da  Vijeće ministara BiH ostaje posvećeno europskom i NATO putu i da će Bosna i Hercegovina raditi na ispunjavanju ovih ciljeva, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?