Krizni stožer FBiH

Predložena obustava nastave u Federaciji BiH na dva tjedna

skola
11.03.2020.
u 12:23

Odlukom Kriznog stožera Federacije BiH od sutra na dvije tjedna bit će obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama, kao i fakultetima u Federaciji BiH, te otkazane kazališne i kino predstave, kao i sportske aktivnosti i drugi javni skupovi.

Federalni ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić izjavio je danas na pres-konferenciji da je epidemiološka situacija u FBiH još povoljna ali i da zahtijeva maksimalnu orgovornost svakog pojedinca.

Odluka o obustavi nastave će tijekom dana biti službeno priopćena za sve škole i fakultete, a te mjere poduzimaju se nakon situacije u vezi s koronavirusom u Europi, ali i regiji.  

Ministar Mandić upozorio je učenike da vrijeme koje su trebali provesti na nastavi ne provode u zatvorenom i prostoru gdje ima više ljudi jer je to način prijenosa te bolesti.

Članovi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva savjetuju stanovništvu da ne putuje u države gdje je zabilježeno najviše slučajeva koronavirusa.

Odsad je naloženo i osobama koje dolaze iz Njemačke, Francuske, Španjolske (bh. i strani državljani) da ostanu kući po povratku u BiH, narednih 14 dana.

Ponovno su apelirali na stanovništvo koje je stavljeno pod zdravstveni nadzor da se pridržavaju tih mjera kao i održavanju osobne i kolektivne higijene.

Naglašeno je da je važna suradnja svih aktera da bi situacija bila što bolja, a zdravstveni sustav je postigao što bolje rezultate.

Na području FBiH pod zdravstveni nadzorom su 384 osobe, 32 osobe su testirane od čega su tri pozitivne na koronavirus.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?