nakon smjene diplomata

Poznata imena novih veleposlanika: Evo koga Komšić šalje u svijet u ime Hrvata

19.12.2018.
u 15:46

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici opozvalo s dužnosti 21 veleposlanika Bosne i Hercegovine, te po tri konzula i šefa stalnih misija BiH u svijetu, a već danas se nagađa tko će ih to zamijeniti.

Kako doznaju Nezavisne, hrvatsku kvotu veleposlanika trebali bi popuniti Jadranka Negodić, nekadašnja veleposlanica u Velikoj Britaniji, koja bi mogla biti na čelu Veleposlanstva BiH u Njemačkoj.

Tu je i Ivana Robović iz DF-a bi, koja bi navodno, mogla biti nova veleposlanica BiH u Belgiji, a Slavko Matanović, u ime DF-a, trebao bi biti veleposlanik u Italiji. 

Spominje se i Ivan Orlić koji bi mogao biti na čelu Vijeća Europe u Strasbourgu.

Prvi tajnik u Veleposlanstvu BiH u Hagu Dragan Mihaljević trebao bi biti novi konzul u Milanu.

Prema informacijama Nezavisnih, kvote predviđene za veleposlanička mjesta iz reda srpskog naroda popunit će, između ostalih, Milorad Živković, nekadašnji zastupnik i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH, mogao bi zauzeti fotelju veleposlanika u Sloveniji.

Tu je i nekadašnja veleposlanica u više zemalja Kovilja Špirić, koja bi mogla biti predstavnik BiH u Poljskoj, dok bi Boro Bronza, profesor povijesnih znanosti iz Banja Luke, trebao biti veleposlanik u Švicarskoj.

Milica Ristović-Krstić, vijećnica SNSD-a u Istočnoj Ilidži, dovodi se u vezu sa Veleposlanstvom u Grčkoj, dok bi se Zdravko Begović, nekadašnji veleposlanik BiH u Ljubljani, mogao naći u Veleposlanstvu BiH u Bugarskoj, a Slaviša Ćeranić trebao bi biti predstavnik u Rumunjskoj.

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH, rekao je sinoć u Sarajevu “da je diplomatska politička praksa da se ne priopćavaju imena dok ga zemlja domaćin ne prihvati”, ali se već počelo nagađati koja će se to imena pojaviti na ovim važnim funkcijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?