otkrivamo

Pozicije u Vijeću ministara i Vladi FBiH koje traže Hrvati

covic
Foto: Kolinda.tv
03.02.2015.
u 08:59

Uspostava vlasti u BiH mogla bi biti odblokirana već idućih dana. Dinamika ovisi o imenovanju novog predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH. Nakon njihova izbora otvara se priča o novoj Vladi Federacije BiH te Vijeću ministara BiH.

Podloga za pregovore

Paralelno dok se dogovara uspostava županijskih vlada, federalne i državne vlasti, razgovara se i o podjeli resora. Kako u županijama gdje su u većini njih ponude na stolu i uveliko se vode razgovori o podjeli pozicija, tako se već počelo pripremati za razgovore na višim razinama. Iako još ništa nije definirano, otkrivamo što će u razgovorima koalicija HNS-a predvođena HDZ-om BiH tražiti od resora na razini Federacije i države. Doznajemo kako će se u pregovorima tražiti u novoj Vladi Federacije BiH dopremijersko mjesto, odnosno Ministarstvo financija, zatim Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo industrije i energetike ili Ministarstvo prometa i veza, Ministarstvo turizma, Ministarstvo branitelja i Ministarstvo zdravstva...

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Komentara 6

RO
rosa
02:03 04.02.2015.

Ovo je današnja izjava Dodika u Beogradu kao komentar na presudu Međunarodog suda u Den Haggu: "U tom pogledu neće se pobjeći od osjećaja srpskog naroda da je na prostoru Hrvatske počinjen zločin genocida, da su tamo raseljeni, ljudi će i dalje vjerovati i misliti i biti uvjereni u to, jer to pokazuju istorijske, populacione, imovinske i svake druge činjenice da su tamo Srbi nestali sa ogromnog prostora, koji danas čini Republiku Hrvatsku". Čoovićuu, javi se.

AI
andja.ivan.knezevic
09:38 03.02.2015.

što je babi milo to joj se snilo.

BR
brodarevac
11:00 03.02.2015.

Vidi a neće ministarsvo kulture i sporta a ja baš mislio da je kulturan i da bi to trebao da širi i podržava...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?