UNO traži žurne promjene

Povećanje limita PDV-a bilo bi dobro za male poduzetnike i obrtnike

18.07.2017.
u 08:00

U Upravi za neizravno oporezivanje odlučili su “obračunati se” s 20 tisuća poreznih obveznika koji u posljednjih deset godina nisu imali oporezivi godišnji promet od 50 tisuća maraka. Kako sada stvari stoje, ostat će bez PDV broja.

Nekima će biti bolje

Na sve to ti obveznici ukupno su uplatili 19 i pol milijuna maraka poreza, a zatražili, i dobili, dvostruko više povrata. - Obveznici koji budu deregistrirani iz sustava PDV-a moći će obavljati djelatnost i dalje, s tim da neće biti obveznici u sustavu PDV-a i UNO-a, nego će svoje obveze po osnovi, sada izravnih poreza, uplaćivati poreznim upravama FBiH, RS-a i Distrikta Brčko - kazao je Ratko Kovačević, glasnogovornik UNO-a. Iz UNO-a najavljuju da će novim prijedlogom Zakona o PDV-u, koji je u završnoj fazi, tražiti povećanje praga za registraciju u sustav PDV-a na 75, možda i na 100 tisuća maraka. Time bi “očistili” sustav od onih koji traže ogroman povrat za malu uplatu...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?