Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Potrebno više brige za očuvanje ljepote Neretve

19. ožujka 2018. u 07:40 0 komentara 177 prikaza

I ove godine je u salonu Ruža u Rodoču održana tradicionalna Noć ribara u organizaciji Udruge sportskih ribolovaca “Neretva 1933”. Uz dobru glazbu, ples, bogatu trpezu i tombolu ribari su i ove godine na svoj način najavili otvaranje ribolovne sezone koja počinje 1. travnja 2018. godine.

Na početku večeri sve prisutne pozdravio je uime organizatora Željko Zovko, predsjednik sekcije Zapad i član Upravnog odbora spomenute udruge, a nazočnima se obratio i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije Donko Jović koji je istaknuo važnost postojanja ove Udruge, kao i sve korisne učinke njezina postojanja.

Okupljene ribolovce je kroz ovu tradicionalnu noć vodio novinar radija Mostarska panorama Davor Babić, a poruka ove večeri bila je kako se Neretva ne smije prepustiti sama sebi, moramo voditi računa o njoj jer, kako je rekao Zovko: - Neretva pamti našu skrb o njoj, ona nagrađuje, ali i kažnjava naš nemar.

Upravo ribolovci ulažu najviše napora u očuvanje Neretve i njezinih ljepota, a nerijetko prvi upozoravaju na posljedice nebrige za ovaj prirodni biser Hercegovine. S ove večere poručeno je kako će ribolovci i dalje ostati uz ovu rijeku, kako se prirodnim ljepotama i resursima Hercegovine mora upravljati na odgovarajući način kako bi u njima mogle uživati i generacije koje dolaze nakon nas. Najavljeno je kako će Udruga nastaviti sa svojim aktivnostima u budućnosti, kako se planiraju novi projekti te kako će o svemu javnost biti pravodobno obaviještena. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.