Pomoć povratku

Potpisani ugovori za realiziranje projekata u Foči i Ceru

Pero Josipović ugovor
16.11.2015.
u 12:50

Savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Pero Josipović posjetio je župu Srca Marijina u Foči i župu Krista Kralja na Ceru, općina Doboj, prilikom čega su potpisani Ugovori o partnerstvu i suradnji u procesu realiziranja projekata održivog 
povratka između Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS i župe Srca Marijina u Foči koju je predstavljao župnik fra Jozo Gogić, te župe Krista Kralja Cer koju je predstavljao župnik Josip Batinić.

Ovim ugovorima Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS će osigurati sredstva potrebna za uređenje crkava u navedenim župama.

Sukladno redovitim programskim aktivnostima Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS osigurava sredstva za pomoć projektima održivog povratka, a važan dio održivosti je i obnova vjerskih objekata.

Župnici su zahvalili na dodijeljenim sredstvima te istaknuli da upravo obnova vjerskih objekata ima značajnu ulogu u povratku izbjeglih i raseljenih na svoja ognjišta jer je Crkva ta koja okuplja ljude i daje im nadu u održivi povratak.

Sugovornici su se složili da, gdje je obnovljena Crkva, tu ima i povratka, a gdje nema Crkve, nema ni povratka, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?