Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Potpisan sporazum o isporuci 60 automobila za RVI

20. lipnja 2018. u 14:43 0 komentara 67 prikaza

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u sjedištvu Vlade FBiH s ovlaštenim predstavnikom Porshea d.o.o.o. Sarajevo Senadom Olovčićem potpisao sporazum o isporuci 60 putničkih automobila za ratne vojne invalide 100 posto prve grupe.

- Nadam se da će za navedenu kategoriju vozila biti u funkciji poboljšanja njihovog života – rekao je Bukvarević.

Olovčić je potvrdio da je riječ o autima koja imaju odlične karakteristike, te je uvjeren da će utjecati na bolje uvjete za život ratnih vojnih invalida i paraplegičara.

Ovom prilikom resorni ministar se osvrnuo na činjenicu da je Ministarstvo u završnoj fazi uspostave registra korisnika i branitelja, navodeći da je do sada uspostavljen registar blizu oko 440.000 pripadnika za Zeničko-dobojski, Unsko-sanske i Tuzlanske županije, kao i cijeli HVO.

- U narednom razdoblju vršimo ažuriranje za Hercegovačko-neretvansku, Srednjobosansku, Goraždansku, Sarajevsku županiju, a veoma brzo stavit ćemo na raspolaganje cijeli registar institucijama u skladu sa zakonom o pravima branitelja– poručio je Bukvarević.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.