Regionalna konferencija u Neumu

Potpisan Memorandum o suradnji katastarskih i kartografskih agencija Zapadnog Balkana

06.09.2019.
u 08:44

Neum je ovih dana domaćin XII. Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi poslovnih podataka na temu „Uloga katastarskih i kartografskih agencija u procesu uspostavljanja implementacije infrastrukture prostornih podataka“.

Na konferenciji je svečano potpisan Memorandum o suradnji katastarskih i kartografskih uprava/agencija Zapadnog Balkana te prezentiran rezultat regionalne Studije o katastru i infrastrukturi prostornih podataka. 

Ispred Vlade HNŽ-a sudionicima konferencije se obratio Veselko Čerkez, koji je istaknuo kako su dosadašnji rezultati regionalne suradnje i regionalnih konferencija vidljivi kroz stečena iskustva u unaprjeđenju institucionalnog i organizacijskog okvira za katastarske planove i registriranje vlasničkih prava.

„Ovakve konferencije potiču sve sastavnice sustava na daljnji predani rad o ostvarenju vizije optimalne regionalne suradnje nacionalnih kartografskih i katastarskih institucija i što djelotvornijeg realiziranja zajedničkih projekata“, zaključio je Čerkez. 

Nazočne je pozdravio i načelnik općine Neum dr. Živko Matuško istaknuvši zadovoljstvo i čast što je Neum domaćin ove prestižne konferencije.

XII. Regionalnu konferenciju je svečano otvorila Hanka Mušinbegović, pomoćnica ministra prostornog uređenja i predstavnica Vlade Federacije BiH. 

„Vlada Federacije BiH kontinuirano podržava i u budućnosti će nastaviti podržavati geodetske projekte u sektoru zemljišne administracije koje Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove provodi u suradnji sa svojim partnerima. Stvaranje modernog i kvalitetnog okvira za nadzor zemljišne administracije predstavlja osnovu pripremnog razvoja bilo koje zemlje, a usklađivanje tog okvira sa europskim standardima važan je korak BiH na putu k približavanju Europskoj uniji“, istaknula je Mušinbegović.

Za glazbeni dio programa zadužena je bila neumska grupa Ad Libitum, koja je svojim izvedbama oduševila nazočne.

Inače, Konferencija osim ravnatelja agencija za kartografiju i katastar iz regije Zapadnog Balkana okuplja i predstavnike međunarodnih organizacija koje financiraju donatorske i kreditne projekte i aktivnosti.

Konferencija se održava od 4.-6. rujna 2019. u kongresnoj sali Grand hotela Neum, a pod organizacijom Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Agencije za kartografiju i katastar zemalja Zapadnog Balkana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?