predari upozoravaju

Postoji mogućnost da cijela proizvodnja pilećeg mesa u BiH stane?

piletina
24.04.2022.
u 17:36

Ako bi stala proizvodnja, BiH bi tada ovisila od uvoza što bi bio veliki gubitak za farme koje opskrbljuju 80 posto domaćeg tržišta.

Ukoliko se u narednih mjesec dana ne regulira uvoz kukuruza i soje postoji mogućnost da cijela proizvodnja pilećeg mesa stane, upozorio je Nermin Ahmić, predsjednik Udruženja predara ZDŽ.

- U posljednje vrijeme, ustvari nekih dvadesetak dana u potpunosti je obustvaljen izvoz kukuruza i soje iz Mađarske i Srbije. I to nam pravi najveći problem u odgoju pilića. Strukture vlasti s većih razina se moraju uključiti da se to nekako odblokira, prvenstveno da bi se smanjila stanovništvu cijena pilećeg mesa i odblokirale granice s Mađarskom i Srbijom, pojasnio je Ahmić govoreći na javnim konzultacijama Ombudsmana za zaštitu potrošača, predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, Uprave za neizravno oporezivanje, kao i udruženja za zaštitu potrošača, piše Indikator.

Ako bi stala proizvodnja, BiH bi tada ovisila od uvoza što bi bio veliki gubitak za farme koje opskrbljuju 80 posto domaćeg tržišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije