vrijeme

Posljednji topli dani jeseni, sljedeći tjedan snijeg

Foto: Fena
1/3
11.11.2017.
u 09:35

Raskošne palete boja jeseni oduvijek su bile inspiracija slikarima i fotografima, a ovogodišnje ugodne temperature bez mnogo padavina omogućile su da građani Bosne i Hercegovine uživaju u sunčanim danima i boravku u prirodi.

Fotoobjektiv Fene zabilježio je, čini se, posljednje "trzaje" šarolike jeseni u Sarajevu, jer zahlađenje stiže već sljedeći tjedan kada se očekuju i snježne pahulje.

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Damir Šantić ističe za Fenu da su temperature u proteklom razdoblju bile u granicama višegodišnjeg prosjeka, a uobičajeno je i da prvi snijeg padne već u desetom mjesecu iako se to ove godine nije dogodilo.

Međutim, već od ponedjeljka, 13. studenog u poslijepodnevnim satima i tijekom noći očekuju se jače padavine i snijeg i u nižim područjima, dok će planinski dio zemlje od zapada preko centralno-istočnih područja i u nizinama biti prekriven snijegom.

- Snijeg se ne očekuje na sjeveru BiH niti u nižim područjima Hercegovine. Također, i u utorak se očekuju snježne padavine, dok će u srijedu samo ponegdje pasti malo snijega - najavljuje meteorolog Šantić.

Od četvrtka se očekuje oblačno vrijeme i bit će hladnije, temperature zraka neće rasti te će se snijeg zadržati jer se očekuju temperature ispod nule između -7 i -5 stupnjeva, a na planinama i mnogo niže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?