prognoza

Poslije podne promjena vremenskih prilika

kisa
11.04.2017.
u 10:44

Jutros je u većem dijelu zemlje sunčano. Više oblačnosti ima na sjeveru Bosne. Na sjeveroistoku je registritran i pljusak kiše.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica i Drvar 4; Bugojno 5; Livno 6; Ivan Sedlo, Jajce, Srebrenica i Tuzla 7; Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 8; Banjaluka, Bihać, Bijeljina, Doboj i Zvornik 9; Trebinje 10; Mostar 11; Neum 13; Gradačac 14°C.

Danas će jače naoblačenje uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Bosni padavine većinom od sredine dana, u sjevernim područjima lokalno i ranije, prenosi N1. 

U Hercegovini povećanje oblačnosti poslije podne. Padavine se očekuju uglavnom u sjevernim područjima Hercegovine. Na zapadu i istoku Hercegovne lokalno je moguć kratkotrajan pljusak. 

U noći na srijedu smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine. Ujutro jugo, od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U Sarajevu sunčano prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje koje će uvjetovati kišu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije