od ukidanja karantena

Raste broj ulazaka u BiH: Izdano 435 rješenja za zdravstveni nadzor

granica
26.04.2020.
u 16:59

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović istaknuo je kako su zaključno s 25. travnjem federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali 27.884 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor ili izolaciju na razdoblje od 14 dana.

Za kategorije osoba iz nove Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite koja se primjenuje od 24. travnja, federalni sanitarni inspektori su tijekom jučerašnjeg dana na graničnim prijelazima izdali 435 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja izvan mjesta boravka, i to 313 rješenja o izolaciji, te 105 rješenja za vozače, sedam rješenja za pogranične i deset za prekogranične radnike.

Od ukidanja mjere karantene, zabilježen je porast broja putnika u prekograničnom prometu na graničnim prijelazima koji su u nadležnosti federalnih sanitarnih inspektora.

U smislu postupanja i realizacije mjere karantene na području RS, upućeni su popisi s podacima za 127 osoba, kao i za osam osoba s prebivalištem na području Brčko Distrikta koji su u BiH ušli na graničnim prijelazima na području FBiH.

Nadzorima i mjerama federalnih inspektora je, prema dosad dostupnim podacima, obuhvaćeno ukupno 3.216 osoba - državljana BiH s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su podaci - popisi s imenima, prezimenima i adresama osoba blagovremeno dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije ili karantene. 

Isto vrijedi i za 320 osoba – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta.

Od stupanja na snagu Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite od 24. travnja, Inspektorat RS je dostavio podatke o 101 osobi kojim je republički sanitarni inspektor izdao rješenje o kućnoj karanteni, te podatke o rješenjima za 761 vozača koji su na teritoriju BiH ušli na graničnim prijelazima koji se nalaze na području RS, a imaju prebivalište u FBiH.

Danas ističu mjere iz 37 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 24.063 osobe isteklo razdoblje obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?